Snadno použitelný a bezpečný brousek naostří všechny kuchyňské nože s rovnými hranami. Protiskluzová základna drží brousek bezpečně na místě a zajišťuje dobrou přilnavost k rukojeti. Brousek má dva oboustranné brusné kotouče (hrubý a jemný), což umožňuje broušení bez ohledu na směr, ve kterém je nůž tažen.
Upozornění:
• Brousek není určen vroubkované nože nebo nůžky.
• Při broušení nevyvíjejte velký tlak, mohlo by dojít k poškození nože nebo brousku.
• Barva keramických ramen může vyblednout. To je normální.
• Brousek nedávejte do myčky na nádobí, nebo do vody.
• Brousek a nabroušené nože skladujte mimo dosah dětí – předejdete tím zbytečným nehodám.
• Velikost: 19 x 5 x 6 cm
• Hmotnost: 0,158 kg
Návod k použití:
1. Brousek umístěte na stabilní podklad. V závislosti na tuposti čepele proveďte kroky 1 a 2 nebo pouze krok 2.
Krok 1: COARSE
Tento krok proveďte, pouze pokud je nůž velmi tupý. Lehce zatlačte nůž do zářezu a stáhněte čepel od základny ke špičce a to dvakrát až třikrát.
Opakujte tento krok dvakrát ročně nebo podle potřeby.
Krok 2: FINE
Tento krok použijte vždy pro odstranění jakékoli nerovnosti způsobené na ostří nože.
Několikrát protáhněte čepel kotoučem, aniž byste ji zatlačili. Tento krok můžete opakovat jednou týdně nebo podle potřeby.
2. Po použití důkladně otřete čepel nože vlhkým hadříkem nebo opláchněte pod tekoucí vodou a důkladně osušte.