S touto velmi kvalitní Paella pánví připravíte míchané pokrmy např. zeleninu, rizoto. Jednoduše a pohodlně připravíte všechny pokrmy, které vyžadují stejnoměrnou plochu na pečení a hrany pro snadné míchání. Steaky a rybí pokrmy se také snadno připravují na pánvi s plochým dnem. Litinová pánev udrží teplo rovnoměrně.
Muurikka litinová paella pánev je vhodná pro použití :
• Na otevřeném ohni
• Na dřevěném uhlí
• Na plynovém hořáku D- 300, D-400
• Muurikka Letní kuchyni Elektric, Gas a Gas MAXI
• Rozměry: vrchní část 45 cm
dno pánve 40 cm
výška hrany 4 cm
• Hmotnost: 5,63 kg
POZNÁMKA! Boční uchopení pánve se ohřívá i s pánví současně. Při manipulaci s pánví používejte ochranné rukavice.
DŮLEŽITÉ! Litinová pánev je ošetřena velmi silnou vrstvou včelího vosku, který je nutné před prvním použitím odstranit. Tato vrstva slouží jako konzervace (ochrana) proti korozi, která může vzniknout při dlouhodobém skladování. Nejprve byste měli v pánvi provařit vodu, poté odstranit veškerý tuk papírem a znovu provařit s vodou, dokud ochranný tuk nezmizí. Dále je nutné před prvním použitím ošetřit tuhým tukem ( např. Tuk na grilování SILAVA) a pánev krátce přepálit.
1. Potřete vnitřek nahřáté pánve několika tenkými vrstvami tuku nebo oleje na vaření.
2. Počkejte, až se tuk vsákne do povrchu pánve mezi vrstvami a začne lehce kouřít a poté stáhněte z ohně a nechte pánev vychladnout.
3. Nakonec pánev otřete papírovou útěrkou od přebytečného tuku.
Doporučujeme si stáhnout a pečlivě přečíst pokyny k údržbě!