Tato všestranná udírna se dvěma rošty připravuje spoustu lahodného jídla najednou. Umístěte udírnu pevně na ohniště, gril nebo plynový gril.
Příprava ryb:
Při přípravě ryb doporučujeme rošt nejprve rovnoměrně rozetřít stolním olejem. Ryby nejprve vykuchejte a umístěte je na rošty poté zakryjte udírnu. Sůl přidejte až po uzení. Rybu uďte po dobu 20 až 50 minut podle velikosti ryby a také podle ohřevu. Příliš mnoho tepla může ryby spálit. Ryby jsou hotové, když se ploutve a páteř snadno uvolní.
Vždy po použití pečlivě očistěte udírnu, tukovou desku a rošty - kapající solanka může časem korodovat nerezovou ocel!
Příprava masa:
Maso můžete nejprve grilovat a nakonec provonět v udírně. Také lze maso připravit přímo v udírně a kouřové hobliny lze přidat, když je maso téměř hotové.
Při uzení masa můžete kromě základních olšových hoblin vyzkoušet také hobliny z jiných dřevin: např. jablko, třešeň, dub atd.
Po použití vždy udírnu, tukovou desku a mřížku pečlivě očistěte. Doporučujeme čištění pomocí Muurikka MultiCleaner.
• Rozměry boxu: 44cm x 27 x 18,5cm
• Rošt: 2 x 23cm x 39cm
• Váha: 4,427 kg