Pánev z uhlíkové oceli je skvělou alternativou k potahovaným pánvím a stejně jako litina vyžaduje minimální péči. Tato uhlíková ocelová pánev se s každým použitím vylepšuje. Při správné péči se na povrchu pánve vytvoří přírodní nepřilnavý povrch, což snižuje potřebu péče a zlepšuje nelepivost. S pánví lze použít kovové nádobí a je vhodné pro všechny typy sporáků, včetně trouby.
Pánev vždy zahřejte na mírnou teplotu. Nadměrné zahřívání způsobí deformaci dna pánve. Nedoporučuje se ohřívat pánev zcela prázdnou, můžete během ohřevu do pánve přidat např. malou kapku vody. Pokud se pánev silně přehřeje, nemusí se ohnuté dno pánve již zotavit. Aby se zabránilo deformaci, je nutné se vyhnout umístění horké pánve do studené vody. Uhlíková ocelová pánev je tenčí materiál než litina a ohřívá se opravdu rychle i při mírném žáru. Zvláště věnujte pozornost indukční varné desce! Při ohřevu používejte vždy tuk, zejména u nové pánve je třeba použít hodně tuku. Pozdější použití pak snížuje množství tuku. U surovin s vysokým obsahem bílkovin, jako jsou např. vejce nebo bílé ryby, byste měli být při přípravě opatrní a výrazně snížit teplotu.
Surovinu po celou dobu doporučeného smažení nepřevracejte.Tímto se může pokrm přilepit na povrch pánve.
POZNÁMKA! Pánve se ohřívají po celou dobu, což znamená, že části rukojeti nádobí mohou být také horké. Při manipulaci s nádobou používejte ochranné rukavice.
Před uvedením do provozu si stáhněte a pečlivě přečtěte návod k použití a doporučenou údržbu!
• Průměr pánve: 26 cm
• Tloušťka materiálu: 2 mm
• Materiál: uhlíková ocel
• Nákladní hmotnost: 1, 101 kg