Tento hrnec usnadňuje vaření chřestu, kukuřice nebo jiné zeleniny pomocí koše na vaření. V hrnci můžete vařit chřest ve svislé poloze, což vám umožní nechat špičky nad vodou, dovaří se tedy v páře a tím je zachována lahodná chuť a křupavost špiček. S praktickou zvedací rukojetí na koši lze hrnec použít také na vaření např. těstovin! A bez koše jej využijete jako běžný hrnec.
-
Praktická zvedací rukojeď na koši
-
Vhodné na všechny typy varných desek.
-
Vhodné do myčky na nádobí
Jak vařit chřest:
Chřest opatrně opláchněte. Odřízněte ze spodního konce několik centimetrů suché dřevnaté části. Oloupejte stopku zespodu hrotu až dolů, dávejte pozor, abyste hrot nezlomili. Můžete použít škrabku na brambory nebo škrabku na chřest. Zelený chřest oloupejte, pouze pokud je spodní část stonku dřevitá.
Chřest vložte do vroucí osolené vody špičkami nahoru (1 lžička soli / 1 l vody) tak, aby byly jinak zakryty, ale špičky zůstaly nad vodou. Špičky se uvaří v páře.
Vaření čerstvého zeleného chřestu trvá přibližně 5–15 minut, vaření čerstvého bílého chřestu trvá o něco déle. V obou případech v závislosti na tloušťce stonků a odrůdy chřestu.
Správně uvařený chřest můžete zkontrolovat pomocí špejle nebo vidlice ve spodní části.
- Materiál: Nerezová ocel
- Objem: 4,0l
- Průměr horní části: 16 cm
- Průměr základny: 15 cm
- Výška: 22 cm
- Výška koše: 18,5 cm
- Průměr koše: 14,7 cm
- Hmotnost: 1,16 kg